Toon submenu
Mildred 1
Mildred Molenschot

In 1994 studeerde ik in Eindhoven af als algemeen fysiotherapeut. In 1996 kreeg ik een vaste aanstelling in het Tweestedenziekenhuis in Tilburg , waar ik ruim 20 jaar heb gewerkt met als aandachtsgebieden oncologie en oedeem.

In 1997 heb ik de verbijzondering oedeemtherapie gevolgd aan de Dr. Vodderschool , waar ik nog jaarlijks een praktische nascholing volg. De oedeemtherapie stond in die tijd nog in de kinderschoenen. Samen met collegae uit het land heb ik in een werkgroep meegewerkt aan de richtlijn lymfoedeem, welke in 2002 voor het eerst verscheen. Ook heb ik regelmatig klinische lessen zwachtelen verzorgd op de verpleegafdelingen. Hieruit voortvloeiend is een klinische richtlijn zwachtelen ontstaan.

In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar de particuliere praktijk, waar ik met veel plezier de oncologische cliënt en de oedeemtherapie verzorg.

De cursussen en nascholingen die ik in de jaren gevolgd heb zijn allemaal in de richting oncologie en oedeem geweest:

MLDV (manuele lymfedrainage ad modum Vodder), lymftaping, medical taping, medische oncologie, medische vaardigheden binnen de oncologie, psychosociale oncologische zorg, fascietechnieken, beweegprogramma oncologie - patiënten, congressen voeding/beweging en kanker, myofasciale pijn/triggerpointtherapie.

Het is fijn om te merken dat de combinatie van manuele lymfedrainage, zwachtelen (indien nodig), fascietechnieken, triggerpointmassage en oefentherapie een positieve uitwerking heeft op het herstel van de oncologische cliënt in de diverse fases van het ziekteproces.

U kunt bij me terecht met oedeemklachten bij oncologische problematiek, maar vanzelfsprekend ook wanneer het herstel na bijv. een heup - of knieoperatie stagneert door oedeem. Vastzittende littekens kunnen verbeteren met fascietechnieken / rekoefeningen en tapen.

Lid van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor fysiotherapie), NVFL (Nederlandse vereniging voor fysiotherapie binnen de lymfologie) en MLDV (Manuele lymfedrainage ad modum Vodder).

 

 

Gespecialiseerd in:

  • Oedeemtherapie