Toon submenu
Marleen 1
Marleen Mallens

Sinds 1982 ben ik met veel plezier aan deze praktijk verbonden.

Mijn interesse heeft altijd gelegen bij de mens als geheel , fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. In deze richting heb ik me ontwikkeld.

Eerst met de uitbreiding naar Haptonomie. Een methode waarbij de mens wordt uitgenodigd om present te zijn in zijn totale fysiek lichaam, al dan niet middels zachte aanrakingen.

Je bewust te zijn van je lichaam betekent ook je bewust te zijn van de emotionele geladenheid . Wat doet boosheid met je lijf, wat doet angst met je lijf en hoe  ga je daar mee om. We weten dat het lichaam ook alles onthoudt in de vorm van oude trauma‚Äôs. Meestal zijn we ons er niet van bewust, maar ze spelen wel degelijk een rol in onze pijnbeleving. Het lichaam is heel eerlijk en liegt nooit. Fijn om mee te communiceren, je hiervan  bewust  te worden, accepteren wat er is en  eventueel loslaten wat je niet meer dient, geeft veel lucht. Op deze manier komt er ruimte om je met nieuwe dingen te verbinden.

Voor het mentale gedeelte, geef ik Mindfulness cursussen, individueel en twee maal per jaar in groepsverband. Hoe ga je als mens om met piekergedachten of hoe kom je uit je hoofd en maak je weer contact met je  lichaam. Een mooie bewustzijnscursus, eigenlijk een cadeau voor ieder mens.

Daarnaast heb ik me geschoold in de Mulligan Mobilisaties. Een vriendelijke vorm van gewrichten mobiliseren, door in de beweging de desbetreffende kop of kom mee te bewegen in een pijnvrije richting.

And last but not least ben ik ook oedeemtherapeute volgens Vodder. Een mooie vorm van oedeemtherapie die in te zetten is bij alle vormen van oedeem en ook het gehele lichaam mee in beweging zet.

 

Gespecialiseerd in:

  • Oedeemtherapie
  • Fysiotherapie op haptonomische basis
  • Mulligan Concept