Toon submenu
bruce mars 554384 unsplash
Medische trainingstherapie / fysio-fitness

Medische Trainings Therapie (M.T.T.) is een therapie gericht op functieherstel van het bewegingsapparaat. Om optimaal te kunnen functioneren in het dagelijks leven, is het belangrijk dat het lichaam de belasting zonder klachten kan weerstaan. De balans tussen het belasten (belasting) en het aankunnen van belasting (belastbaarheid) moet in evenwicht zijn om klachten te voorkomen. 

Kenmerk van Medische Trainingstherapie
Een belangrijk kenmerk van Medische Trainingstherapie is het doelgericht en functioneel trainen van spieren die sturing geven aan gewrichten. Bij een goede sturing zal het gewricht beter bewegen en kunnen klachten worden voorkomen.

Wat kunt u verwachten van Medische Trainingstherapie
De eerste afspraak bestaat uit een inventarisatie van uw klachten. Vervolgens wordt er een persoonlijk medisch  trainingsschema gemaakt. Het medische trainingsschema wordt onder persoonlijke begeleiding individueel uitgevoerd. Later in de therapie kan de training eventueel in een groepsbehandeling worden voortgezet. Vóór het medische trainingsschema wordt een noodzakelijke warming-up gedaan. Na deze warming-up zal het medische trainingsschema worden uitgevoerd. Het medische trainingsschema zal bestaan uit oefeningen voor kracht en uithoudingsvermogen op apparatuur en met losse gewichten (dumbells). Verder kunt u verschillende oefeningen verwachten waarbij coördinatie en stabilisatie wordt getraind. Na elke training volgt een coolingdown om het lichaam soepel te houden en de afvalstoffen af te voeren